Kutip seringgit dari 100 orang lebih mudah dan kurang risiko dari kutip seratus ringgit dari sorang…

extra-income-001

Ini cara insurans dan takaful ejen jana pendapatan, mungkin ada ejen berkata, kita share sebab nak tolong orang, nak bantu orang…mungkin betul, tapi antara tujuan lain yang tak boleh semua ejen “deny” , adalah sebab komisen. tak kisah samada ejen baru atau ejen lama, semua tak boleh “deny”, kalau ada yang nak menafikan, tolong letak nombor akaun bank saya dalam borang “autopay agent commission”.

Komisen ejen insurans & takaful tak sebanyak komisen ejen lain…kalau dengan market biasa biasa macam saya, mungkin dalam range 25 ke 50 saja untuk setiap “deal yang saya dapat closed”. Cuma yang berbaloinya ia lebih konsisten kalau di bandingkan dengan industri lain…kami dapat sikit sikit saja. Setiap tambahan “closed deal” yang kami dapat buat, akan ada sikit tambahan pendapatan untuk kami.

Itu sebab kalau nak buat “loan” dengan bank, ada setengah pegawai bank nak reject permohonan dari ejen insurans, sebab katanya, komisen ejen tak tetap…memang betul apa yang sesetengah pegawai bank cakap, komisen ejen insurans tak tetap, sebab dia akan meningkat setiap bulan. Kalau nak tetap, itu namanya gaji.

Sapa yang terasa lama menunggu “salary increment” , kena tunggu setahun sekali, mungkin ini cara anda untuk atasi tempoh lama menunggu tu…jadi ejen insurans, dan NIKMATI tambahan pendapatan setiap bulan.

Sesuai dengan budget 2017 ( akan dibentangkan pada 21Oktober nanti ), anda pun pasti nak buat budget baru anda atau keluarga anda untuk tahun depan,nak buat budget mesti ada FUND, ni cara tambah FUND anda. Mungkin satu hari nanti anda boleh jadi seperti kebanyakkan ejen kami, dari mula sebagai “INCOME tambahan” dah jadi “INCOME UTAMA”.

Tak cuba tak tahu. tak salah untuk mencuba. Anda tidak akan GAGAL selagi anda tidak berhenti mencuba.

745bf7586a295bf9114eb70f12b3c4eb

Advertisements

Anak doktor belum tentu boleh jadi doktor, tapi macammana anak Agency Manager insurans boleh jadi Agency manager?

Ada dua cara untuk anda yang berminat menjadi ejen insurans berjaya dan mendapat pendapatan yang tinggi, mungkin RM50,000 sebulan bermaksud pendapatan tinggi, mungkin RM100,000 sebulan baru bermaksud pendapatan tinggi, tetapi disini saya maksudkan pendapatan tinggi adalah pendapatan tahunan purata kawan kawan anda menjadi pendapatan bulanan anda…

Anda faham maksud saya? Maksudnya kalau anda bekerjaya sebagai jurutera , rata rata kawan anda juga jurutera, jadi pendapatan tahunan kawan kawan anda itu, kalau anda boleh dapatkan menjadi pendapatan bulanan anda, itu dah di kira anda mempunyai pendapatan tinggi… you are high income earner!

cara pertama, anda menjadi ejen yang dapat membuat jualan baru setiap tahun melebihi RM1,000,000 ( One million sales ), jika anda membuat jualan baru setiap tahun melebihi RM1,000,000 setiap tahun selama 6 tahun, pendapatan bulanan anda boleh mencecah RM90,000 sebulan pada tahun ke tujuh.

cara kedua, anda membahagikan 6 tahun masa anda itu kepada 2 fasa, fasa permulaan ( fasa pertama ) anda gunakan untuk membuat / menambah ” networking” anda, akan ada di antara orang di dalam “networking” anda yang akan mengikut anda menjadi seperti anda, di samping menjadi pelanggan utama anda, buatkan seramai mungkin ” networking” anda. Selepas 3~4 tahun di fasa pertama, dengan berbekalkan “networking” anda itu, anda kan memasuki fasa kedua, dimana anda akan membina empayar perniagaan anda , dan daripada “networking” anda tadi akan terhasil jualan baru tahunan RM4 ke 5 juta setiap tahun. Pada tahun ketujuh anda , pendapatan bulanan anda mencecah 6 digits.

Apabila anda melepasi fasa kedua, dan menjadi Agency Manager, jika anda tiada lagi dapat beroperasi , mungkin kerana “check in” ke alam lain, anak anak anda boleh mengambil tempat anda sebagai Agency Manager.

Macam mana dia boleh ambil tempat bapa dia?

Insurans dan claim

Ibarat isi dan kuku, laut dan pantai, bulan dan bintang, macam itulah pertalian antara “claim” dan insurans.

Selalu saya katakan, daripada ayat senior senior saya yang dulu, beli insurans hari ini bukan untuk di gunakan pada hari ini, ianya kegunaan masa depan yang kita tak pasti.

Insurans ni barang pelik, beli pada waktu tak perlu, kalau dah perlu dah tak boleh beli.

Semua yang membeli insurans pada dasarnya, memang mengharapkan dapat “claim”, tak kira apa benefit yang dia ambil, dia memang mengharapkan untuk buat “claim”. Oleh kerana sebab ini, jadikan sebagai peringatan, beli insurans bukan kerana harga, belilah kerana reputasinya. Kenali agent anda, kenali insurans company anda, Jika company tu dah hampir seratus wujud, tak kan tak boleh percaya dengan “reliability” dia lagi. Prudential Assurance (M) Berhad dah wujud kat Malaysia sahaja semenjak tahun 1924.

Kenali agent anda, jika anda di datangi agent

A: agent sepenuh masa

B: agent separuh masa, mana satu pilihan anda. Kumpulan kami JR Seven & Associates penuh dengan agent sepenuh masa.

Jangan sembunyikan masalah kesihatan anda dari pengetahuan agent anda, pastikan segala masalah berkaitan kesihatan anda di “declare” oleh agent anda, semasa penghantaran borang permohonan, elakkan dari anda diberikan status “Non Disclosure”.

2016 photo.001

 

Melainkan anda membeli dengan tunai, anda tak perlu membaca isi kandungannya.

Rata rata kita yang bekerjaya, akan cuba untuk memiliki asset, sebagai contoh, sebuah rumah. Ada beberapa cara yang anda sebagai agent boleh gunakan untuk memberi kesedaran tentang pentingnya insurans dan takaful dalam dunia hari ini, seperti yang di “share” kan oleh Dr Rizal Naidu.

Agent : adakah anda memiliki rumah?

Prospek : Ya

Agent : Di mana geran rumah tu?

Prospek : Bank

Agent : Siapakah yang boleh menuntut hak milik rumah tersebut, andaikata anda atau keluarga tidak mampu menjelaskan semua pinjaman anda?

Prospek : Bank

Agent : Tuan , ada kereta?

Prospek : Ada, baru beli.

Agent : Mana geran kereta tu?, sama juga, andaikata anda atau keluarga tidak mampu menjelaskan semua pinjaman anda, siapakah yang boleh menuntut hak milik kereta tersebut?

Prospek : Bank

Agent : ada tak, harta yang hak miliknya boleh di tuntut oleh isteri atau anak anak tuan?

Prospek : Tak da

Agent : Jika saya boleh tunjuk cara , satu pelan yang mungkin bayaran ansurannya lebih rendah dari ansuran rumah atau ansuran kereta yang anda bayar sekarang, dan paling penting pemiliknya adalah isteri anda, tuan minat tak? Mungkin kereta tuan, bayaran ansurannya RM1500 sebulan, tapi pemilik sebenar selagi belum semua pinjaman di jelaskan adalah bank, tapi kali ni, dengan bayaran sumbangan serendah RM200 ke RM400 sebulan, tuan akan di beri satu “geran” ( iaitu polisi ) dan paling penting pemiliknya adalah isteri atau anak anak tuan? dan tuan boleh simpan “geran” tu.

Ini baru harta tuan yang sebenarnya. Apa pandangan tuan tentang geran ni?

Rata rata orang akan bersetuju dengan kebaikkan “geran” ni. Anda?geran.001

Susun semula untuk kebaikan anda?

Samada anda agent baru atau lama, anda tidak akan dapat lari dari menerima berbagai jenis bantahan atau objection bilamana anda sebagai agent cuba untuk “close”kan seseorang prospek. Antara “objection” yang selalu atau hampir pasti anda akan terima ialah “Saya memang tak mampu nak beli atau “contribute” dalam pelan insurans atau takaful ni?”

Adakalanya kita sebagai agent , bilamana kita menerima “objection” sebegini daripada prospek, kita merasakan memang prospek bercakap benar, dan sememangnya dia tak mampu lagi, lalu kita pun tutup buku dan terus balik.

Apakata, selepas ini, jika kita menerima “objection” sebegini, kita ajak prospek sama sama berfikir untuk susun semula perbelanjaan dia. Jika benar dia bercakap benar, pastinya dia mahu untuk menyusun semula perbelanjaan dia.

Cuba dengan dialog ini,

Agent : ok, aku rasa pun hang memang cakap betoi, tapi boleh atak aku tanya satu soalan kat hang?

Prospek : ok, apa dia?

Agent : hang ada berapa anak la ni?

Prospek : 2 orang.

Agent : Ada tak rasa rasanya hang akan dapat sorang lagi anak?

Prospek : Mungkin.

Agent : katakan macam ni lah, bini hang tengah sarat mengandung, dan memang harap kali ni dapat sorang lagi anak lelaki , menag syukur sangat lah..So , hang pun buat lah persediaan untuk menyambut sorang lagi anak lelaki, tiba hari bini hang nak beranak, tiba tiba hang dapat anak kembar. Selama ni hang hanya buat persediaan untuk seorang anak lelaki saja, apa tindakan hang pada ketika tu?

Agent : Adakah hang akan bagi sorang lagi baby tu kepada orang lain, sebab hang hanya buat persediaan untuk sorang saja, tapi bila bini hang bersalin dapat dua baby. Hang nak bagi pada orang ka? atau hang nak susun semula perbelanjaan hang, dan buat apa yang hang sediakan untuk sorang baby kepada dua.

Agent : Aku pasti, hang mesti akan susun semula, susun semua perbelanjaan hang untuk sesuaikan dengan kehadiran dua baby baru ni kan? Aku bukan nak minta setengah dari gaji hang untuk ambil pelan ni, aku cuma minta hang susun semula perbelanjaan hang, dan hanya letak antara 8~10% untuk pelan ni..Kalau hang tak kisah, jom sama sama kita buat, kita listkan perbelanjaan bulanan hang..

perbelanjaan.002

10% yang anda korbankan untuk pelan ini akan menggantikan 90~100% pendapatan anda bilamana anda tidak mampu lagi menjana pendapatan itu.

Perniagaan ini kalau kata senang adalah menipu, tetapi nak kata mustahil, ada ramai juga yang berjaya, tapi yang pasti, pulangannya sangat berbaloi. Teruskan usaha, “objection” yang sikit tak patut melemahkan semangat kita.

Salahkah saya mengajak anda menyimpan wang anda untuk kegunaan anda di masa depan?

Pelan simpanan model terbaru dari Prudential ( terkini di ketika mana, blog ini di tulis pada 16hb Ogos 2016 ), yang menjanjikan pendapatan tetap sebanyak 1800 setahun mulai berakhir tahun ke 2 sehingga tahun ke 29 (di andaikan tempoh penyimpanan selama 30 tahun, untuk lelaki berumur 30tahun, yang tidak merokok dan kelas pekerjaan satu)

Bukan sahaja bonus ini di bayar setiap tahun mulai berakhir tahun ke2 hingga ke tahun 29, malah anda yang menyimpan di dalam skim ini juga akan mendapat 65% daripada jumlah yang diinsuranskan di samping 100% jumlah diinsuranskan daripada Prucash.

Salahkah saya mengajak anda menyimpan wang anda untuk kegunaan anda di masa depan?

Apa nak buat dengan wang bonus RM1800 ni?

Apa option yang anda ada?

  1. guna untuk melancung setiao tahun
  2. boleh juga anda guna untuk bayaran insurans dan roadtax kereta anda sepanjang hidup anda.

cash booster.001

info lanjut boleh ikuti di https://www.prudential.com.my/corp/prudential_en_my/solutions/savings/cashbooster.html

 

Bila mana kita bertukar tempat.

policy document.001
Salam sejahtera, kisah “saya” sebagai polisi hayat anda.

Tujuan “saya” dan anda pembaca berada di dunia ini adalah sama. Anda mempunyai sebuah keluarga yang sangat bahagia, mempunyai seorang isteri dan 4 orang anak, tugas anda sekarang ini adalah menyediakan semua keperluan keluarga bahagia anda, menyediakan tempat tinggal, makanan dan minuman, pakaian dan segala macam yang lain termasuk pelan pendidikan, pelan kesihatan demi mereka yang anda sayangi. Anda seorang yang bijak, walaupun ada ketikanya anda di provok oleh rakan rakan anda kerana turut menyediakan “saya”, polisi hayat anda, untuk berada bersama sama di dalam keluarga bahagia anda.

Ada ketikanya, anda mendengar, rakan rakan anda berkata, “buat apa sediakan polisi hayat, membazir duit sahaja, adalah lebih baik duit itu di gunakan untuk membeli barangan keperluan lain”, tetapi sikap dan cara pemikiran anda yang bijak tidak membenarkan kata kata mereka, anda tetap menjaga “saya”, polisi hayat anda, walaupun anda tahu, “saya” hanya terus “lena” di dalam tempat simpanan dokumen anda.

Di sebabkan sikap anda itu , “saya” mempunyai kepercayaan penuh terhadapa anda, dikala anda kesempitan wang sekalipun, anda tetap menjaga “saya”, polisi hayat anda ini. Anda tetap menggunakan sebahagian wang anda yang mungkin tidak sampai 10% daripada jumlah pendapatan anda untuk menjaga “saya”, dan “saya” terus “lena” di dalam tempat simpanan dokumen anda.

Ketika ini, di kala perjalanan kehidupan anda berjalan lancar, sememangnya, “saya” tiada gunanya untuk anda, “saya” terus “lena” di dalam tempat simpanan dokumen anda, sebagaimana “spare tyre” kereta, yang terus berada di dalam bonet belakang kereta, selagi tiada tayar yang rosak. Tetapi suatu hari nanti hanya Yang Maha Hidup saja mengetahui bila “saya” dan anda akan bertukar tempat.

Ajal maut, sihat sakit anda, hanya Allah mengetahui, di takdirkan anda kembali mengadap Yang Maha Hidup, di ketika itu anak anak anda , isteri anda akan merasai suatu pengalaman yang bukan sahaja sedih tetapi suatu pengalaman yang jika mereka tahu akan berlaku, sudah pastinya mereka akan menyuruh anda meng”duplicate”kan “saya” sebanyak mungkin, tetapi apakan daya, tiada siapa yang boleh tahu.

Di ketika anda di semadikan, “saya”, polisi hayat anda yang selama ini “lena” di dalam tempat simpanan dokumen anda akan “bangkit” dengan pantas untuk menyumbang dan melaksanakan tugas yang telah anda mulakan, “saya” polisi hayat anda akan menyambung kerja kerja anda untuk menyediakan makanan, pakaian, tempat tinggal, pendidikan anak anda, dan keperluan lain keluarga yang anda sayangi.

Kebajikan keluarga anda tidak akan terhenti secara tiba tiba walaupun anda telah disemadikan, di ketika itulah “saya”, polisi hayat dan anda telah bertukar tempat.

Apabila tugas anda selesai ( anda disemadikan ), tugas “saya” akan bermula. Melalui “saya” anda boleh terus berbakti dan melalui “saya” juga cinta anda terhadap keluarga yang anda sayangi, akan terus menyerlah.

Setiap kali anda merasakan harga atau wang yang anda gunakan untuk membuatkan “saya”, polisi hayat anda terus bersama keluarga anda sesuatu yang membazir, cubalah ingat, bahawa “saya” akan melakukan lebih baik untuk keluarga anda di ketika mana anda sudah tidak mampu melakukannya lagi.

Jika anda melaksanakan tugas anda terhadap “saya” , pastinya “saya” akan melaksanakan tanggungjawab “saya”.

Ingatlah,

bilamana tugas anda telah selesai atau di percepatkan untuk selesai, di ketika itu tugas “saya” akan bermula.

Idea asal dari bacaan buku Dr Rizal Naidu.

Insurans dan takaful adalah “family busines”

22718 adalah satu kombinasi nombor yang menyatakan impian Prudential dalam masa terdekat ini, yang membawa erti Prudential ingin mencapai jualan 2 Bilion ringgit, dengan 27 ribu orang agent pada tahun 2018. Azam dan semangat ini boleh di katakan telah merebak dengan cepat di kebanyakan agensi di dalam Prudential, dan tidak mustahil anda yang membaca ini, mungkin telah di “approach” oleh mana mana agent dari mana mana agensi di dalam Prudential.

Jika peluang ini datang kepada anda, dengan penerangan yang jelas dan betul, saya tidak rasa akan mampu menolaknya. Peluang yang  di ceritakan kepada anda bukan hanya mensasarkan kepada keuntungan wang ringgit semata mata, tetapi adalah satu peluang untuk mendapatkan apa yang kebanyakan orang yang bekerja ingin capai , yang kalau di dalam agensi kami di panggil sebagai TIPS ( Time , Income, Position dan Satisfaction ). Peluang ini bukan cerita kosong tetapi adalah benar, inilah yang akan anda dapat sekiranya anda mengambil peluang yang di tawarkan dan mengikut sistem, cara dan orang yang betul.

to be a good leader be a good follower

Anda boleh mengambil peluang dan cerita ini, dan jikalau anda mengetahui ada di kalangan ahli keluarga anda juga terlibat di dalam industri ini, adalah lebih baik ada merujuk kepada ahli keluarga terdekat anda ( abang, adik, kakak, ayah dan ibu ). Ini adalah kerana, peluang yang datang kepada anda itu, bukan hanya sebagai peluang seperti kerjaya kerjaya lain, yang mana anda boleh “lompat company” sesuka hati anda sahaja, tetapi peluang yang datang ini beserta satu kontrak yang mana selepas anda menandatangani kontrak dengan sesuatu agensi, anda tidak lagi boleh melompat ke agensi agensi lain. Jadi jika anda mengetahui yang anda mempunyai ahli keluarga yang terlibat sama di dalam industri yang sama, adalah lebih baik anda menyertai ahli keluarga terdekat anda. Peluang ini bukan hanya setakat kerjaya, ia dalah peluang untuk membina satu empayar perniagaan yang besar, ia adalah Family Business.

Sebagai “family business” anda akan senang untuk mengatur perjalanan kehidupan keluarga anda, kerana antara imbuhan menarik yang terdapat di dalam kerjaya ini adalah peluang untuk bercuti, jadi dengan senang anda dapat mengatur, peluang bercuti satu family yang besar secara percuma.

Jika anda mempunyai ahli keluarga di dalam group kami, anda di jemput untuk menghadiri sesi penerangan berkenaan kerjaya ini. Bagaimana membina empayar perniagaan.

Click di sini https://jr7groups.com/contacts-us/ untuk memeriksa samada anda mempunyai ahli keluarga di agensi kami.

Jika ada, pastikan anda menghubunginya, jika tidak, pastikan anda menjadi orang pertama di dalam keluarga anda membuka jalan kepada ahli keluarga anda yang lain untuk bertapak di industri ini.

Jika anda tidak menghadiri sesi penerangan daripada agensi di mana keluarga anda lakukan, saya hampir pasti anda akan menghadiri sesi yang lain (yang bukan dari kalangan ahli keluarga anda), kerana anda pasti serupa dengan saya, anda juga mencari TIPS.

Anda adalah VIP.

VIP … Very Important Person.

Siapa mahu jadi VIP? rata rata mahu jadi VIP, sebenarnya jika di teliti, setiap kita adalah VIP, orang paling penting dalam keluarga kita.

Anda mungkin seorang ibu, atau seorang ayah, atau mungkin juga hanya seorang anak…apa pun title yang anda pegang, sebenarnya anda adalah VIP dalam keluarga anda.

Baru baru ini, saya menghantar anak saya ke MRSM, mengikuti pengajian di sana, di Kuala Kangsar. Ketiadaan seorang anak saya memang sangat di rasakan oleh saya dan keluarga. itu baru menghantar “seorang” anak ke MRSM, bagaimana jika satu keluarga itu menghantar ayah atau ibu ke satu tempat yang lain? satu tempat yang dia tak mungkin boleh kembali lagi.

Jika anda adalah ketua keluarga di dalam keluarga anda, anda merupakan orang yang penting dalam keluarga itu, anda seorang VIP. Tanpa anda akan “cacatlah” keluarga itu. jika sebelum ini, anda mempunyai rutin keluar pergi dan balik ke tempat kerja, dan apabila cukup masanya, anda di berikan imbuhan/gaji, dengan gaji tersebut anda menyara keluarga , memberikan yang terbaik kepada keluarga anda, cuba bayangkan kali ini anda ke tempat kerja, dan tak kembali lagi? Dimana keluarga anda akan bergantung harap? di mana keluarga anda akan mendapatkan wang…betul wang bukan segala galanya, tapi pada dunia hari ini..

Duit bukan segala galanya, tetapi segala galanya memerlukan duit.

Jika anda mahu jadi VIP, jadilah VIP yang bijak. VIP yang bijak membuat persediaan untuk waktu terburuk jika berlaku.

 

Ayat Power Agent Kepada Prospek Pelanggan

Alang alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan.

Alang alang jadi agent insurance biar sampai jadi MDRT

Alang alang dah masuk business insurance, biar sampai jadi jadi legend

Nak jadi Agent Power, kena berani cakap terus terang, kadang kadang prospek kita tak berapa faham “ayat berlapik” ni, kena ” straight to the point”.  Jadi antara ayat ayat power yang boleh anda guna adalah :

  1. Jika gaji bulan lepas adalah nafkah terakhir yang akan anda berikan kepada anak bini anda, berapakah jumlahnya?
  2. Jika anda ke pejabat anda semalam dan anda tidak pulang lagi ke pangkuan anak bini anda, dengan kata lain, anda meninggal semalam, adakah anda mahu tinggalkan duit atau hanya photo album?
  3. Dalam kehidupan kita, bila kita semua meninggal suatu hari nanti, kita akan diingati dengan 2 perkara, satunya, apa perkara paling baik kita pernah lakukan atau yang keduanya, apa perkara yang kita gagal?
  4. Pernah anda terfikir, 5 tahun selepas kematian mengejut anda, apa yang akan keluarga anda akan katakan / sembangkan tentang diri anda?
  5. Jika anda terlupa bernafas semalam, adakah pendapatan bulanan anda akan berterusan?
  6. Apa kegunaan ATM ( Autoteller Machine )? Siapa ATM ( Autoteller Machine ) keluarga anda?
  7. Dalam kehidupan kita, penyakit dan kemalangan adalah seperti “iceberg”, kematian dan menjadi tua adalah seperti “iceberg” yang anda tak boleh elak, bolehkah anda nafikan ianya tak akan berlaku kepada anda?

Saya memahami perasaan anda, hampir semua pelanggan saya mempunyai perasaan yang serupa dengan anda, sehingga mereka berjumpa dengan saya….

We are your best agent.