Kutip seringgit dari 100 orang lebih mudah dan kurang risiko dari kutip seratus ringgit dari sorang…

extra-income-001

Ini cara insurans dan takaful ejen jana pendapatan, mungkin ada ejen berkata, kita share sebab nak tolong orang, nak bantu orang…mungkin betul, tapi antara tujuan lain yang tak boleh semua ejen “deny” , adalah sebab komisen. tak kisah samada ejen baru atau ejen lama, semua tak boleh “deny”, kalau ada yang nak menafikan, tolong letak nombor akaun bank saya dalam borang “autopay agent commission”.

Komisen ejen insurans & takaful tak sebanyak komisen ejen lain…kalau dengan market biasa biasa macam saya, mungkin dalam range 25 ke 50 saja untuk setiap “deal yang saya dapat closed”. Cuma yang berbaloinya ia lebih konsisten kalau di bandingkan dengan industri lain…kami dapat sikit sikit saja. Setiap tambahan “closed deal” yang kami dapat buat, akan ada sikit tambahan pendapatan untuk kami.

Itu sebab kalau nak buat “loan” dengan bank, ada setengah pegawai bank nak reject permohonan dari ejen insurans, sebab katanya, komisen ejen tak tetap…memang betul apa yang sesetengah pegawai bank cakap, komisen ejen insurans tak tetap, sebab dia akan meningkat setiap bulan. Kalau nak tetap, itu namanya gaji.

Sapa yang terasa lama menunggu “salary increment” , kena tunggu setahun sekali, mungkin ini cara anda untuk atasi tempoh lama menunggu tu…jadi ejen insurans, dan NIKMATI tambahan pendapatan setiap bulan.

Sesuai dengan budget 2017 ( akan dibentangkan pada 21Oktober nanti ), anda pun pasti nak buat budget baru anda atau keluarga anda untuk tahun depan,nak buat budget mesti ada FUND, ni cara tambah FUND anda. Mungkin satu hari nanti anda boleh jadi seperti kebanyakkan ejen kami, dari mula sebagai “INCOME tambahan” dah jadi “INCOME UTAMA”.

Tak cuba tak tahu. tak salah untuk mencuba. Anda tidak akan GAGAL selagi anda tidak berhenti mencuba.

745bf7586a295bf9114eb70f12b3c4eb

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s