Anak doktor belum tentu boleh jadi doktor, tapi macammana anak Agency Manager insurans boleh jadi Agency manager?

Ada dua cara untuk anda yang berminat menjadi ejen insurans berjaya dan mendapat pendapatan yang tinggi, mungkin RM50,000 sebulan bermaksud pendapatan tinggi, mungkin RM100,000 sebulan baru bermaksud pendapatan tinggi, tetapi disini saya maksudkan pendapatan tinggi adalah pendapatan tahunan purata kawan kawan anda menjadi pendapatan bulanan anda…

Anda faham maksud saya? Maksudnya kalau anda bekerjaya sebagai jurutera , rata rata kawan anda juga jurutera, jadi pendapatan tahunan kawan kawan anda itu, kalau anda boleh dapatkan menjadi pendapatan bulanan anda, itu dah di kira anda mempunyai pendapatan tinggi… you are high income earner!

cara pertama, anda menjadi ejen yang dapat membuat jualan baru setiap tahun melebihi RM1,000,000 ( One million sales ), jika anda membuat jualan baru setiap tahun melebihi RM1,000,000 setiap tahun selama 6 tahun, pendapatan bulanan anda boleh mencecah RM90,000 sebulan pada tahun ke tujuh.

cara kedua, anda membahagikan 6 tahun masa anda itu kepada 2 fasa, fasa permulaan ( fasa pertama ) anda gunakan untuk membuat / menambah ” networking” anda, akan ada di antara orang di dalam “networking” anda yang akan mengikut anda menjadi seperti anda, di samping menjadi pelanggan utama anda, buatkan seramai mungkin ” networking” anda. Selepas 3~4 tahun di fasa pertama, dengan berbekalkan “networking” anda itu, anda kan memasuki fasa kedua, dimana anda akan membina empayar perniagaan anda , dan daripada “networking” anda tadi akan terhasil jualan baru tahunan RM4 ke 5 juta setiap tahun. Pada tahun ketujuh anda , pendapatan bulanan anda mencecah 6 digits.

Apabila anda melepasi fasa kedua, dan menjadi Agency Manager, jika anda tiada lagi dapat beroperasi , mungkin kerana “check in” ke alam lain, anak anak anda boleh mengambil tempat anda sebagai Agency Manager.

Macam mana dia boleh ambil tempat bapa dia?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s