Menetapkan sasaran penting kepada semua ejen tapi…

IMG_8638
Best tengok schedule bulan ni, kena ulang lagi.

Ramai orang boleh bercakap kenapa menetapkan sasaran itu penting, tetapi tak ramai yang mengetahui sebab dan bagaimana sasaran itu di buat, insyaAllah dengan ilmu yang Allah kurniakan ini ( terima kasih kepada leader leader terdahulu ), kami di JR Seven & Associates boleh mengajar anda bagaimana menetapkan sesuatu sasaran dan menjadikan “sasaran anda” itu penting bagi anda dan penting juga bagi orang orang disekeliling anda.

Kalau anda perhatikan sukan mana mana pun, kita ambil mudah sukan bolasepak, sasarannya adalah menjaringkan gol ke dalam gol lawan. Cuba bayangkan pemain seperti Cristiano Ronaldo tidak menetapkan sasaran untuk menjaringkan gol, apabila beliau mendapat bola, beliau hanya akan mengelecek di tengah tengah padang sahaja. Apa jadi dengan permainan tersebut? sudah tentu menjadi perlawanan yang teramat membosankan. Tambah buruk lagi kalau kesemua pemain tiada sasaran, apa akan jadi? orang di sekeliling mereka, jurulatih, pengurus malah penonton pun akan kecewa dengan mereka.

Menetapkan sasaran penting untuk setiap kehidupan

Begitu juga dengan ejen, sasaran ejen adalah untuk “close case”. Jika ejen tiada sasaran untuk “close case” , apa perasaan orang di sekeliling anda, anak bini… sama seperti perasaan penonton yang menonton perlawanan bolasepak yang pemainnya tiada sasaran untuk menjaringkan gol… bosan kan??

Jadi pertemuan bulanan kami ini adalah untuk menetapkan sasaran “close case” masing masing.

Bagaimana menetapkan sasaran dan menjadikan sasaran yang di tetapkan itu penting, itu semua kami kongsikan pada setiap pertemuan bulanan kami.

Kami kongsikan semua ini pada setiap Isnin dan Rabu. Kepada yang berminat jangan segan silu, hubungi kami samada secara telefon atau secara email.

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s