Siapa yang boleh jadi agent insurance?

Semasa di zaman kanak kanak, rajin betul cikgu menanya, apa cita cita kamu? maka ramai lah kanak kanak pada zaman tu yang menjawab, nak jadi doktor, nak jadi cikgu, nak jadi askar, nak jadi jurutera, dan macam macam kerjaya profesioanl lain lagi, Yang saya pasti pada waktu tu, tak ada seorang pun yang menjawab nak jadi ejen insurans.

Cita cita saya dan anda sebenarnya  sama,

kita tak pernah bercita cita nak menjadi ejen insurans,

tak pernah terlintas langsung dalam ingatan saya untuk menjadi ejen insurans, sepenuh masa pula tu.

Siapa yang patut jadi ejen insurans, siapa yang boleh? Tak semua orang boleh, tapi kebanyakkan orang layak untuk menjadi ejen insurans, walaupun kebanyakkannya layak, tapi tak semua orang boleh. Namun selagi belum mencuba kita tak akan tahu samada kita boleh atau tidak, walaupun kita layak.

Di dalam agency kami, walaupun tak sebesar mana, berbagai latar belakang pendidikan kami ada, ada yang dari jurusan kejuruteraan mekanikal, kejuruteraan elektrikal, kejuruteraan telekomunikasi, yang pernah bekerja di pelantar pelantar minyak, yang menjadi pensyarah di universiti, yang menjadi pengurus di syarikat syarikat, yang suka menganalisa, yang lulus SPM, yang menjadi mekanik, yang menjadi pemungut hutang, yang bekerja sendiri membuka kedai kedai makan , yang pernah bekerja di bank bank dan macam macam lagi. Sebenarnya semua orang layak, cuma sebahagian saja yang boleh, yang boleh menjadi ejen ini mempunyai satu persamaan.

Walaupun kami berbeza latar belakang, kami mempunyai satu persamaan.

Kami mempunyai cita cita dan impian yang besar

yang kerjaya lama kami tak mampu untuk sediakan. Kami sanggup bersusah susah dulu untuk jangkamasa pendek ( 3 ke 6 tahun ) sebelum menikmati hasil yang berbaloi selepas itu, kerana kami percaya yang

hardwork always pay-off later, laziness pay-off now

dan

Big dream needs big effort

dan

Doing the same thing and hoping to get different result is INSANITY

Jika anda mempunyai persamaan dengan kami, anda boleh tinggalkan nama, emel dan comment anda di ruang di bawah, mungkin anda juga boleh menjadi sebahagian dari keluarga besar kami, keluarga ejen insurans. Kita boleh berjumpa dan berbincang untuk mengetahui samada anda boleh atau tidak menjadi ejen insurans walaupun anda sebenarnya layak.

2016 photo.001

Peserta yang ke 17,  ke 27, ke 37, ke 47 dan yang ke 59, yang menghantar kesemua butiran di atas dengan lengkap sebelum 31hb Ogos pukul 3 petang akan menerima hadiah misteri daripada kami.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s