Kerja agent ni berbaloi kalau…

Di awal penglibatan saya dalam bidang insurans ni, waktu saya mula approach kawan kawan saya ni untuk “ambil” insuras dengan saya, ada beberapa orang kawan kawan saya mengatakan

“hang gila ka berhenti kerja, jadi agent”

,siap dia sambung lagi ayat dia,

“dah elok elok jadi manager, pi berhenti buat apa?”

Saya dah maafkan dia, malah saya jadikan kata kata dia tu sebagai satu cabaran untuk saya berjaya dalam bidang ini, kerana saya tahu, saya tak gila. Malah saya tau, kerja agent ni pasti berbaloi.

Setahun kemudian, dia call saya, katanya nak dengar balik pasal insurans yang saya approach dulu, sampai sekarang dia jadi kawan dan antara client setia saya. Terima kasih cochrane. ( kawan satu sekolah mesti kenal ), nama sebenar dirahsiakan.

Kenapa saya kata kerja agent ni berbaloi?

IMG_8487
Agent weekly planning vs actual

Kalau tengok ni, warna hijau dan kuning sebagai masa yang di gunakan untuk bekerja, dan masa warna merah/pink masa diri sendiri. Rata rata agent yang dah lebih dari 6 tahun akan ada masa macam ni. Berapa jam bekerja? berapa harga sejam bekerja sebagai agent? Figure ni biar rahsia di sini, kalau bersungguh nak tau, kena isi form di bawah dan tekan SUBMIT lah ya…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s