Insurans dan claim

Ibarat isi dan kuku, laut dan pantai, bulan dan bintang, macam itulah pertalian antara “claim” dan insurans.

Selalu saya katakan, daripada ayat senior senior saya yang dulu, beli insurans hari ini bukan untuk di gunakan pada hari ini, ianya kegunaan masa depan yang kita tak pasti.

Insurans ni barang pelik, beli pada waktu tak perlu, kalau dah perlu dah tak boleh beli.

Semua yang membeli insurans pada dasarnya, memang mengharapkan dapat “claim”, tak kira apa benefit yang dia ambil, dia memang mengharapkan untuk buat “claim”. Oleh kerana sebab ini, jadikan sebagai peringatan, beli insurans bukan kerana harga, belilah kerana reputasinya. Kenali agent anda, kenali insurans company anda, Jika company tu dah hampir seratus wujud, tak kan tak boleh percaya dengan “reliability” dia lagi. Prudential Assurance (M) Berhad dah wujud kat Malaysia sahaja semenjak tahun 1924.

Kenali agent anda, jika anda di datangi agent

A: agent sepenuh masa

B: agent separuh masa, mana satu pilihan anda. Kumpulan kami JR Seven & Associates penuh dengan agent sepenuh masa.

Jangan sembunyikan masalah kesihatan anda dari pengetahuan agent anda, pastikan segala masalah berkaitan kesihatan anda di “declare” oleh agent anda, semasa penghantaran borang permohonan, elakkan dari anda diberikan status “Non Disclosure”.

2016 photo.001

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s