Jika ada mesin masa…semuanya berkenaan dengan 7

Kaya adalah subjektif, mungkin kaya dengan pengaruh, kaya dengan kuasa, kaya dengan kesihatan, kaya dengan ilmu, kaya dengan pengalaman, kaya dengan kasih sayang dan mungkin juga kaya dengan wang ringgit.

7 nilai kekayaan ini adalah merupakan sumber sumber kekayaan bagi seseorang yang hendak menjadi orang yang bermanfaat kepada orang lain, semakin kaya dirinya , semakin dia mempunyai pilihan yang banyak untuk bermanfaat pada orang lain, semakin ramai beroleh manfaat daripadanya.

Siapa yang tak suka memberi manfaat kepada orang lain? persoalan yang teruk kan? tiada orang yang waras yang akan menjawab “Ya” untuk soalan tadi. Cuma apa yang kita lihat tak ramai dapat memberi manfaat kepada orang lain kerana diri sendiri tidak kaya.

Saya mempunyai jalan untuk kaya, dan saya mahu berkongsi ilmu untuk menjadi kaya ini dengan sesiapa yang berminat untuk menjadi orang yang bermanfaat kepada orang lain dengan menjadi kaya,  mempunyai pendapatan yang tiada limitnya, melalui perniagaan di dalam bidang insurans dan takaful.

Kepada anda yang bekerja sekarang, bayangkan 5 ke 10 tahun akan datang, di mana anda akan berada, ramai yang mengetahui, tiada jalan lain untuk kita tahu kedudukan kita 5 ke 10 tahun akan datang dengan tepat, yang pertamanya :

kita tiada mesin masa untuk pergi ke masa depan untuk melihat kedudukan kita, tetapi kita punya “senior” , kita punya ” boss ” di tempat kerja kita, yang mungkin telah bekerja 5 tahun lebih awal dari kita, yang mungkin telah bekerja 10 tahun lebih awal daripada kita. Lihat pada mereka ini, inilah yang akan terjadi kepada kita 5 ke 10 tahun akan datang, jika kita suka dengan apa yang mereka alami, teruskan. jika tidak, inilah masanya untuk anda bertindak!

jangan bazirkan masa anda untuk merasai sendiri pengalaman tersebut, orang bijak belajar melalui pengalaman orang lain untuk dia memperbaiki cara dan mendapat hasil yang lebih baik.

Saya boleh mengajar anda dalam masa 7 tahun dari sekarang untuk anda mendapat pendapatan tahunan anda sekarang.IMG_4258

Untuk menjadi orang yang bermanfaat kepada orang lain , anda perlu menjadi kaya, Kaya adalah SUMBER, orang yang kaya adalah orang yang berSUMBER.

Saya ada cara, anda buat pilihan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s