Mission 6016 – Massive Recruitment

25hb Disember 2015 @ Holiday Villa Subang Jaya.

Kali pertama “Annual Planning Workshop, APW” di adakan di hotel yang serba lengkap, tahun tahun sebelumnya, walaupun tarikhnya sama, APW kami hanya diadakan di Prudential Training Academy, Ukay Perdana ataupun training room di Damansara Intan sahaja.

Jumlah rakan niaga kami semakin bertambah, itu saja tujuan diadakan di hotel ini, tempat lama sudah tidak mampu menyediakan ruang untuk pertambahan rakan rakan niaga Khalifah Group. Begitu juga dengan group JR Seven & Associates, alhamdulillah semakin ramai. Kalau dulu bermula dengan 5 orang pada tahun 2013, kini JR Seven & Associates mempunyai seramai 22 orang rakan niaga. Daripada 22 orang rakan niaga ini, alhamdulillah 18 orang dapat menghadirkan diri untuk membuat persediaan, perancangan perniagaan untuk tahun 2016.

Tahun 2016, Khalifah Group mensasarkan pertumbuhan besar jumlah rakan niaga, dan secara langsung, JR Seven & Associates juga mensasarkan untuk menambah seramai 25 Rakan Niaga Berkualiti pada tahun hadapan. Sasaran ini tidak dapat di capai dengan mudah, jika kami terus menerus melakukan tindakan sama seperti tahun tahun yang lalu. Sesuatu perubahan perlu di fikirkan dan dilakukan.

Kami amat memahami, ” For thing to change, I must change first “.

Dalam APW kali ini, kami di sarankan untuk “CHANGE” to good value.

Good Value :

  1. Hardworking – buat sesuatu dengan bersungguh sungguh, sepenuh hati
  2. Willingness to Learn – sentiasa bersedia untuk belajar, boleh diajar, nak belajar, bersedia untuk melaburkan wang ringgit untuk mendapatkan ilmu melalui training di Prudential ataupun training training di luar.
  3. Strive to do WELL – kena sentiasa bersikap untuk melakukan sehabis baik, mempunyai semangat Juara ( Championship Mentality )
  4. Deliver with QUALITY – sentiasa melakukan dengan penuh kualiti, memuaskan hati semua yang terlibat.
  5. Strong sense of “CHANGE” – sentiasa mempunyai sifat untuk berUBAH. Perubahan memang sukar, tapi kalau kita tidak berubah, keputusannya tetap sama.
  6. RESPECT – sentiasa menghormati semua orang, kecil, besar, tua, muda, kaya, miskin, kuat , lemah …semuanya.
  7. Shameful for imcompetence – sentiasa bersikap malu jika gagal melaksanakan sesuatu dengan jayanya, dengan cara begini kita akan berusaha bersungguh sungguh, melakukan sehabis baik dan penuh kualiti, kerana kegagalan adalah sesuatu yang memalukan.
  8. Sacrifice – pengorbanan itu perlu, untuk mendapat sesuatu , pasti akan ada pengorbanan yang perlu kita lakukan, bersedia untuk berkorban.
  9. Grateful – Bersyukur
  10. Giver – memberi. Memberi yang terbaik.

 

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s